Hyväntekeväisyyshuutokauppa alkoi Asuntomessuilla – ”Sun hima on sun sielu”

Asuntomessuilla Jyväskylässä alkoi hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa Remu Aaltosen sisustaman kohteen yläkerran kalusteet sekä kohteessa olevat valokuvanäyttelyn teokset huutokaupataan ja tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle.

Hoitolaitokset ja sairaalat ovat erityisasumisen muotoja. On luontevaa, että Asuntomessut yleishyödyllisenä osuuskuntana osallistuu myös lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden parantamiseen. Huutokaupan avulla Asuntomessujen kävijät voivat osallistua tämän asumiseen osa-alueen tukemiseen.

Elämän lanka -nimisen kohteen (Kohde nro 3) yläkerran sisustus on muusikko Remu Aaltosen käsialaa, ja se on toteutettu hänen makunsa mukaisesti. Remun valitsemat kalusteet ovat pääosin antiikkia ja muistuttavat tyyliltään läheisesti Remun oman kodin sisustusta. Sisustus koostuu persoonallisista huonekaluista, kuten piirongeista, yöpöydistä ja itämaisista laatumatoista.

– Jyväskylän kämppään mä olen valinnut vanhoja, mutta samalla ajattomia huonekaluja. Esimerkiksi sängyssä pitää olla kokoa, ettei putoa unissaan lattialle, mutta lisäksi joku jippo, joku jännä yksityiskohta, mikä tekee siitä kiinnostavan. Sängyn pitää olla kunnon puusta rakennettu, eikä mitään vaneria ja kakkosnelosta lomittain liimattuna, Remu perustelee.

Muun muassa kuvan sänky on tarjolla Asuntomessujen huutokaupassa.

Muun muassa kuvan sänky on tarjolla Asuntomessujen huutokaupassa.

– Ja tietysti kliffoja tauluja tai jotain hienoja esineitä, ikoneita tai peilejä tai jotain seinille, niistä mä diggaan. Ja sitten jotain snadia rekvisiittaa ympäri luukkua, jänniä taide-esineitä jonnekin piirongin kulmalle tai takan kulmalle koristeeksi ja virikkeeksi, hän jatkaa.

Remun mielestä koti on turvapaikka, jossa ihmisen pitäisi viihtyä. Itse muusikko pitää vanhasta tavarasta, jossa on tunnetta ja näkyy elämän maku ja vuosien patina.

– Olen monesti aikaisemminkin sanonut, kun joku on kysynyt multa sisustuskuvioista, että sun hima on sun sielu.

Huonekalujen lisäksi huutokaupassa voi huutaa myös Henrik Schüttin Hurriganes-aiheisen valokuvanäyttelyn teoksia. Muoti- ja rock-valokuvaajana tunnettu Schütt on taltioitunut Hurriganesin edesottamuksia 13 vuoden ajan ja nyt niistä kootusta näyttelystä on mahdollisuus huutaa itselleen ainutlaatuinen kehystetty valokuva. Kaikki teokset ovat valokuvaajan signeeraamia, ja niissä joissa näkyy Remu, on myös hänen nimikirjoituksensa. Kaikkiin huutokaupattaviin kohteisiin voi tutustua Asuntomessuilla Jyväskylässä 10.8. asti.

Remun valitsemia huonekaluja sekä Hurriganes-aiheisia valokuvatauluja voi huutaa netissä 9.8. klo 18.00 asti osoitteessa www.asuntomessut.fi/huutokauppa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.